42 år med ejendomshandler og budgetter i landbruget

Ejendomsrådgiver Olav Vind Ebbesen stopper efter 42 år i landbrugets tjeneste. Foto: Anita Corpas
PRESSE TEKST. FOTO & VIDEO FOR VESTJYSK LANDBFORENING

 

Af Anita Corpas

 

I Vestjysk Landboforening går ejendomsrådgiver Olav Vind Ebbesen for at være en eftertænksom og behagelig kollega.

Han er også kendt for sin typiske vestjyske tørre lune, og så nyder han stor respekt blandt de landmænd, som han i 42 år har bragt gennem ejendomshandler og adskillige budgetlægninger.

De kolleger, der kender ham bedst, har tillige gennem alle år kæmpet med ham om æren. Til køkkenchefens gode mad spiller Olav og nogle kolleger nemlig whist i frokostpausen.

 

Men den 23. marts har Olav Vind Ebbesen meldt sin sidste ”grandi”.

– Nu melder jeg mig i stedet ind i ældresagen. Vi skal til at tage del i, hvad der sker på ældreområdet, siger Olav Vind Ebbesen.

 

Olav Vind Ebbesen er 67 år og slipper nu ejendomshandlerne og budgetterne i landbruget.

– Jeg har en ung kone, og vi har aftalt at stoppe nu i 2012, hvor Gerda bliver 60, siger han og tilføjer lunt.

– Gerda har desuden besluttet, at jeg på min første arbejdsfrie dag, skal bygge et hønsehus.

 

Olav er taknemmelig for sin hustrus planer, for selvom senior-livet på landstedet i Herborg blandt andet skal fyldes med oprydning omkring hus og have, og besøg hos børn og børnebørn, kan al den fritid virke skræmmende.

 

I hele sit liv har Olav Vind Ebbesen været aktiv i enten borgerforeningen, sogneforeningen, byrådet, Rotary eller som medlem af repræsentantskabet i det daværende Ringkøbing Bank. Nu er han også aktiv i menighedsrådet, men ser også frem til spændende foredrag, kurser og rejser.

– Jeg kan måske også godt blive fascineret af at spille golf, pointerer Olav.

 

Olav stammer fra et mindre landbrug i Obbekær ved Ribe og er den yngste ud af en søskendeflok på fem.

Han blev i sin tid opfordret til at studere, men ønskede blot at komme ud af tjene på landet. Imidlertid afgjorde et udbrud af gigtfeber i ungdommen hans fremtid.

Olav kom på landbrugsskole og blev agronom. Til trods for at han havde planteavl som speciale, blev det hurtigt rådgivning omkring budget og ejendomme, der blev hans hovedinteresse.

 

– Før 1969 førte kun meget få landbrug regnskab. Det kom først rigtig da ejendomsvurderingerne steg, fortæller Olav Vind Ebbesen, som begyndte i job hos Aulum Landboforening. Senere blev han leder hos Videbækegnens Landboforening – indtil fusionen med Vestjysk Landboforening.

– Når man tænker på, hvordan det var i 1969 og nu, er opgaverne vidt forskellige. I Aulum havde vi end ikke en elektrisk regnemaskine, mindes Olav.

 

Gennem de seneste ti år har Olav Vind Ebbesen arbejdet i VL-mægler – en ejendomsafdeling hos Vestjysk Landboforening.

Og det er kontakten til landmændene, der altid har været mest spændende.

– Det har været meget givende at mærke tilliden og fortroligheden hos landmændene, når vi i fællesskab har løst opgaverne, fastslår Olav Vind Ebbesen.

 

AFSKEDSRECEPTION
Vestjysk Landboforening er den 23. marts kl. 12:00-14:30 vært ved en uformel afskedsreception i Vestjysk Landboforening, Herningvej 3-5, 6950 Ringkøbing.