Faglig dag i Vestjysk: Vi har en plan – har du?

Vestjysk Lbf. faglig dag

Vestjysk Landboforenings Faglige Dag er som oftest et tilløbsstykke, hvor flere hundrede landmænd hvert år deltager. Her foto fra 2014.

Årets Faglig dag i Vestjysk Landboforening er topspækket med internationale som nationale faglige scoops.

Nutidens landmænd skal kunne planlægge fremtiden på bedriften. Og vi har en plan, siger direktør Jens Møller Nielsen.

PRESSE FOR VESTJYSK LANDBOFORENING

Tekst og foto: Anita Corpas

Folk, der kan sit kram, bliver landbrugets overlevelse. Og med til at udruste fremtidens landmænd har Vestjysk Landboforening sikret sig nogle af landets mest efterspurgte forskere og konsulenter, siger Jens Møller Nielsen, direktør for Vestjysk Landboforening.

– Blandt andet er det noget af et fagligt scoop, at vi har fået den hollandske dyrlæge Jan Hulsen til at give indlæg om koens potentiale også efter, at kvoten er væk, siger Jens Møller Nielsen.

Jan Hulsen er for de fleste kendt som forfatter til de i landboforeningen solgte bøger; Kalvesignaler og Fodersignaler.

Svin og strip er nyt

Som et helt nyt element i årets faglige dag i landboforeningen er der indlæg fra planter om det nye fænomen at så i striber.
Landmand Asbjørn Kaad fra Tandslet på Sydals fortæller om at håndtere og planlægge jordbearbejdningen; strip-tillage på 650 ha.

Endelige bliver der også eksklusiv fokus på svineproduktion og byggeri.

Svineproducent Holger Lundgaard Madsen fra Lemvig fortæller, hvordan han holder 820 årssøer, 30.000 slagtesvin og 800 ha. solidt styret mod succes.

Efterfulgt af Bjarne Knudsen & Kristian Juul Volshøj fra SvineRådgivningen, der giver deres bud på den billigst mulige fodring af søer, smågrise og slagtesvin.

Endelig kommer bygningsrådgiver Cathrine Margrethe Bak Pedersen og fortæller om det rationelle byggeri og lovgivningens skidt og kanel.

Sværvægt på økonomi

Imidlertid er det økonomien, der kommer til at kræve de helt store evner for at kunne planlægge den sikkerhed i fremtiden, som den finansielle sektor i stigende omfang kræver af landmændene.

Til det formål fortæller landbrugskundechef hos Vækstfonden; Jakob Autzen, om lånemuligheder via Vækstfonden, foruden en ny type lån, der kan forbedre yngre landmænds muligheder for at etablere sig i landbruget.

Han suppleres af økonomichef i Vestjysk Landboforening; Søren Behrmann., der som tidligere bankdirektør har god fod på de mest aktuelle økonomiske emner omkring afdragsfrihed, investeringer og generationsskifte.

Verdens brændpunkter

Dagen afrundes med et højaktuelt fokus på verdens brændpunkter med DR-journalist og udenrigskorrespondent Steffen Kretz.

Han beretter om, hvordan man forbereder sig på at arbejde i en krigszone og bearbejde de voldsomme indtryk fra områder, som folk desperat forsøger at komme væk fra.

– Brændpunkter andre steder i verden har jo netop voldsom indflydelse på vores landbrug, siger Jens Møller Nielsen og peger på, at Ruslandskrisen negative effekt på svineproduktionen netop er et aktuelt eksempel.

Yderligere information:
Jens Møller Nielsen, direktør for Vestjysk Landboforening, direkte telefon 2427 7828

TID/STED:
Faglig dag i Vestjysk Landboforening
Tirsdag den 3. Februar 2015 kl. 9.00-15.15
i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1, Skjern.

TILMELDING KLIK HER:

Tilmelding nødvendig:
Senest onsdag den 28. januar på www.vjl.dk eller tlf. 96 80 12 00 med angivelse af hvilken del, man ønsker at deltage i (kvæg, svin, plante).