Hamrende træt af at skælde ud på systemet

Søren Christensen peger på, at det blandt meget andet stadig er uafklaret, hvad landmændene skal gøre af den grøde, de hvert år renser kanalerne for.
Foto: Anita Corpas

TEKST, FILM OG FOTO for  VESTJYSK LANDBOFORENING– Randzonekrigen hænger mig – og mange andre langt ud af halsen. Alt ender i retssager og ingen taler længere sammen i virkeligheden, siger en utilfreds formand for Vestjysk Landboforening.

Han opfordrer kolleger til at møde frem til infomøde i Højmark den 29. august.

I den politiske verden er der ikke forståelse for at lytte til fagligheden, og ingen taler sammen i virkeligheden mener, mener formanden for Vestjysk Landboforening.

– Alt ender i retssager. Jeg er rent ud sagt så hamrende træt af at skælde ud på systemet, lyder det bramfrit fra den markante vestjyske formand, Søren Christensen.

Han føler sig opgivende overfor en så massiv politisk døvhed.

– Den skrigende mangel på initiativ til at finde på gode løsninger er et af de allerstørste problemer, vi her i landbruget har at slås med i nyere tid, fastslår han.

 

Blå vasker hænder

Formanden peger på, at der er generel vestjysk skuffelse over, at heller ikke den socialdemokratiske fødevareminister, Mette Gjerskov har evnet at lytte til fagligheden.

– Ministeren gennemtrumfer blindt det blå projekt, der lå efterladt fra den væltede regering.

– Så det hænger mig – og mange af os alle sammen ud af halsen, når de borgerlige vasker hænder og påstår, at de ville have gjort alting anderledes.

– De gjorde jo ingenting, da de havde muligheden, pointerer Søren Christensen vredt på Vestjysk Landboforenings hjemmeside; vjl.dk.

 

Hvad med grøden

Søren Christensen opfordrer sine kolleger til at møde frem, når Vestjysk Landboforening holder informationsmøde den 29. august i forsamlingshuset i Højmark.

– Om det så er for at få luft for sin frustration eller for at få den seneste info om, hvad der er et vandløb – og hvad der er en grøft, så er det vigtigt, at vi får gjort alle det helt klart, at hver eneste landmand selv skal sikre sig, at have sit vandløb tegnet ind på kortet, siger Søren Christensen.

Han peger desuden på, at det ligeledes er uafklaret, hvad landmændene skal gøre af den grøde, de hvert år renser kanaler for.

– Vi plejer at pløje den ned, men nu må vi kun slå græs på de 10 meter randzoner. Eftersom vi må ikke forarbejde jorden, hvor skal vi så gøre af grøden, spørger Søren Christensen.

 

Snak med branchehovedet

Viceformand for Landbrug og Fødevarer; Henrik Frandsen deltager med et indlæg på mødet i Højmark, ligesom miljøkoordinator Ivan Thesbjerg fra Ringkøbing-Skjern Kommune og Vestjysk Landboforenings egen teamleder for natur og miljø, Tove Urup Madsen vil pointere randzonefakta.

 

Informationsmøde

29. august kl. 19:00 i Højmark forsamlingshus.

Yderligere information:

Formand for Vestjysk Landboforening Søren Christensen, 2094 0264