Rekordstort antal nye kostvejledere / KOSTAKADEMIET

Kostakademiet i Hover er det eneste uddannelsessted for ernæring i landet, der har eget skolekøkken. Nyuddannet kostvejleder Margrethe Tang planlægger så småt en fremtid som vejleder og underviser i sund kost.

© Foto: Anita Corpas.

 

PRESSE for KOSTAKADEMIET I HOVER

www.kostakademiet.dk

 

Af Anita Corpas

 

Et nyt rekordstort antal kostvejledere har netop afsluttet den to-årige kostvejlederuddannelse ved Kostakademiet i Hover.

 

Akademiets eksaminator, Anne van der Merwede og censor Grethe Lous, lagde i årets eksamen i kostvejledning benhårde emner på det grønne klæde.

De 15 nye kosteksperter har derfor selv mærket gevinsten ved at være top-sundhedstunet.

 

– Godt humør hænger sammen med en sund kost, siger nyuddannet kostvejleder Margrethe Tang med et glimt i øjet.

Hun forklarer, at der blandt eksamenens emner, der omfatter alt fra immunforsvar, galde-problemer til overfølsomhed over for kostens indholdsstoffer, blev lagt stor vægt på de bio-kemiske spørgsmål.

– Vi var nok alle lidt overraskede over grundigheden, og at man gik så detaljeret til værks, men det er også fint nok, siger Margrethe Tang, som selv landede et solidt 10-tal.

 

Årgangens elever har haft forskellige indgangsvinkler til studiet.

Nogle er producere, blomsterdekoratøre og lærere, mens andre allerede er fagrelateret som sundhedscoach, akupunktør, massør eller fitnessinstruktør.

 

Selv er Margrethe Tang fra Jelling klinikassistent og uddannet sundhedscoach og zoneterapeut. Hun planlægger så småt en fremtid som vejleder og underviser i sund kost.

– Jeg vil gerne rådgive om kost og tænker på de unge 9.-10. klasses elever på efterskoler, familiesundhedstjek eller mødre i mødregrupperne, siger Margrethe Tang, som allerede benytter sin vejlederuddannelse som en service i sit nuværende job.

Se evt. indslag og hør Margrethe Tang og andre kostvejledere fortælle om deres uddannelse på www.kostakademiet.dk/kostvejleder/

 

Yderligere oplysninger:

Bodil Byskov, skoleleder Kostakademiet i Hover, telefon 2035 7908 www.kostakademiet.dk