PRESSE for Skári / Danske talentryttere speed dyster i Velling

PRESSEMEDDELELSE

Lokalklubben for islandske heste; Skári

Speedpas, tölt og ridning i topklasse med celeber rytter deltagelse af tidligere landsholdsryttere og VM deltagere ved konkurrencestævne i Velling på lørdag.

 

Af Anita Corpas

Over 50 ryttere fra hele landet dyster lørdag om en attraktiv plads blandt eliten for Islandske heste i Danmark ved stort rankingstævne i Velling.

 

Stævnet får celeber deltagelse af blandt andre tidligere landsholdsrytter og danmarksmester; Dorte Stougaard fra Nr. Felding, foruden en række nye talenter.

 

Turneringen er en del af et benhårdt udskillelsesløb, hvor de højst rangerede ryttere ved årets udgang kan klassificere sig til en topplacering i ridesporten for islandske heste. Landsholdet for Islandske heste udtager hvert år sine stortalenter blandt de bedst rangerede ryttere i landet.

 

Lokale stortalenter

Det er lokale Laura Midtgaard Hansen fra Ulfborg blandt andre et varmt eksempel på. Hun har netop repræsenteret Danmark ved verdensmesterskaberne for Islandske heste i Schweiz og er vendt hjem med en flot 6. plads på superhingsten Herkules fra Pegasus.

 

Det er lokalklubben for islandske heste; Skári, der for andet år i træk arrangerer lørdagens rankingkonkurrence.

 

Stævnet afvikles på Stutteri Rydbjerg, der har banefaciliteter efter internationale standarder, ligesom deltagerne vil blive vurderet topprofessionelt af uddannede dommere i discipliner for islandske heste.

 

Speedpas trækker tilskuere

Rytterne er fordelt i klasser af varierende sværhedsgrader, og der dystes i forskellige gangarter.

Også i den særegne disciplin speedpas, der ofte tiltrækker publikums opmærksomhed med sin fart og spænding. Pas er en totakts gangart, hvor hesten flytter for- og bagben i samme side samtidigt. Og hastigheden kan i nogle tilfælde komme helt op omkring 40 km i timen og rides over korte stræk.

 

Alle er velkomne, og der er gratis adgang for publikum. Der er mulighed for at købe forfriskninger, rundstykker, kaffe, kage, frokost sandwich, øl, vand og slik på stævnedagen.

——————————————————————————–

 

Rankingstævne i Velling

Stutteri Rydbjerg – Rydbjergvej 24 i Velling

 

Lørdag den 29. august kl. 8-17

 

Yderligere oplysninger:

 

Arrangør Lokalklubben Skári

www.skari.dk

 

Stævneleder Karen Andersen, telefon 28 71 33 17