Sikkert gårdsalg med landboeksperter

Landboforening stifter mæglervirksomhed med værdieksperter i landbrug, jord og maskiner – kun for landbrug.

 

Af Anita Corpas

 

15. marts starter Vestjysk Landboforening et helt nyt, uvildigt og uafhængigt ejendomsmæglerfirma; Vestjysk Landbrugsmægler I/S.

 

Mæglerfirmaet er et selvstændigt selskab for rådgivning og salg af fast ejendom med de to ejendomseksperter, statsautoriseret ejendomsmægler Olav Kristensen og ejendomskonsulent Olav Vind Ebbesen.

Landboforeningens to værdielsperter, mægler Olav Kristensen (th) og Olav Vind Ebbesen står for det Vestjysk Landbrugsmægler I/S. Foto: Anita Corpas

 

Baggrunden er, at landboforeningen ønsker at imødekomme en massiv efterspørgsel på at håndtere salg af mange forskellige typer landbrugsejendomme. Lige fra meget store produktionsgårde, mindre bedrifter til nedlagte ejendomme.

 

Områdets mest faglige

Fremover bliver det områdets mest kendte vurderingseksperter, der tegner den nye ejendomsmæglervirksomhed.

 

Olav Kristensen og Olav Vind Ebbesen har de seneste 25 år arbejdet med salg af fast ejendom i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Begge har de årligt gennem landboforeningen stået for mellem 80-100 større handler af bedrifter og jordbesiddelser for medlemmer i området.

 

– Vi har et indgående kendskab til landbrugsloven og til værdigsætning af stort set alt inden for landbruget, siger Olav Kristensen, chef for landboforenings nye mæglervirksomhed.

 

– I store gårdhandler følger der ofte en maskinpark, husdyrbesætninger, foderbeholdninger, betalingsrettigheder på jord eller mælkekvoter med i købet, påpeger han og tilføjer;

 

– Den nære kontakt til landboforeningen giver os desuden mulighed for at tilbyde den bedste rådgivning inden for alle fagområder.

 

Sælgers mand

Imidlertid bliver der helt vandtætte skodder mellem en sælger og køber i mæglervirksomheden.

Særligt i de tilfælde hvor gården udbydes i frihandel, og hvor både sælger og køber er medlem af landboforeningen.

 

– Vi er sælgers mand og arbejder kun i sælgerens interesse med hensyn til prisfastsættelse og salgsstrategi. Derfor er vi en selvstændig virksomhed, så der ikke opstår misforståelser, pointerer Olav Kristensen.

 

– Købere kan i stedet få støtte hos landboforeningens driftsøkonomiafdeling, siger han.

 

Aktuelle udbudte gårde bliver løbende markedsført i alle landbrugsrelaterede medier – både på tryk og på nettet.

 

Derudover kan eventuelle interesserede købere blive registreret i Vestjysk Landbrugsmæglers køberkartotek.

 

Ligesom detaljerede oplysninger, om de bedrifter der er til salg, er tilgængelige på Vestjysk Landbrugsmæglers nye hjemmeside – vjlm.dk

 

Yderligere oplysninger:

Olav Kristensen, chef for Vestjysk Landboforenings Mæglervirksomhed, telefon 9681 4250 – 4017 1977