Sølvmedalje til 40 års jubilar i Vestjysk Landboforening

Vestjysk Landboforening © Pressefoto: Anita Corpas

Vestjysk Landboforening  © Pressefoto: Anita Corpas

40 års jubilar Else Toft Nielsen er tildelt medalje i sølv for lang og tro tjeneste af Steffen H. Damsgaard, præsidiemedlem af Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab. 

Else er go’ karma. Hun hilser glad på én hver eneste morgen, og så er hun hostanørd og kan fixe alt med en papirclips.

Else Toft Nielsen fejrer 40 års jubilæum hos Vestjysk Landboforening.

Af: Anita Corpas

40 års jubilar Else Toft Nielsen er tildelt medalje i sølv for lang og tro tjeneste af Steffen H. Damsgaard, præsidiemedlem af Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab
– Else får sin sølvmedalje, fordi hun er værdsat og afholdt og har gjort en særlig stor indsats, sagde Steffen H. Damsgaard i sin tale, forud for han overrakte den særlige sølvmedalje ved landboforeningens interne reception for 40 års jubilaren.

– Og så har hun været ansat samme sted længere, end jeg overhovedet har levet, tilføjede han.

Go’ karma
På arbejdspladsen betegnes revisorassistent Else Toft Nielsen som; ”go’ karma. Det er hende, der friskt hilser på én hver eneste morgen, og så er hun hostanørd og kan fixe alt med en papirclips”, lyder den korte karakteristik.

Selv er Else blot beskeden.
– Jeg har ikke prøvet andet end at kontere, lave moms og regnskaber i 40 år, siger hun og afslører, at Else er ”lun på den stille måde”, som kolleger omkring hende siger.

Bag det generte ydre gemmer sig nemlig lidt af en hård hosta-nørd og praktisk håndværker.

– Jeg elsker at lægge fliser om, siger Else Toft Nielsen med pludselig passion i stemmen, for fritiden går meget i haven.
På arbejdspladsen går Else for at være den, der hidkaldes, når intet virker. ”Else kan fixe alt og har stor teknisk snilde”, hedder det.

Udover at rokere med fliser samler Else nemlig på Hosta’er og har ca. 25 forskellige arter i haven. To-tre nye bliver det dog til hvert år, når landboforeningens hosta-gruppe er på tur.

Vestjyde
Else Toft Nielsen er opvokset på en gård i Gåsdal ved Borris i Vestjylland og er den næstyngste ud af en flok på seks.

Efter real- og handelseksamen blev hun ansat som kontorelev i det daværende Videbækegnens Landboforening i 1975.
Umiddelbart efter udstået læretid fortsatte Else Toft Nielsen på revisorkontoret i Videbæk og senere videre i sammen funktion efter fusionen med Vestjysk Landboforening.

Else Toft Nielsen er gift med specialarbejder Børge Nielsen med hvem, hun har Martin, 34, Thomas, 32, og Helene 26. Derudover har parret to børnebørn.

Gode år
Selv er Else forundret over antallet af år samme sted, men selvom det aldrig er blevet til et nyt, så er arbejdet med regnskab altid under forandring, siger hun.

– Hvert år kommer der nye skatteregler, men også løbende nye arbejdsområder, siger Else Toft og forklarer, at hun på femte år er med i lønservice, der udsteder lønsedler for landmænd.

Og så tilskriver Else sine gode kolleger og den gode atmosfære på arbejdspladsen, at hun aldrig har ønsket sig andet virke.

– Det er skræmmende, at der er gået 40 år. Men de er jo gået godt, fastslår hun.