Arbejdspladser i Vestjylland skal sikres nu

HC Tylvad
Arbejdspladser og behov for et større vejnet er blandt de emner politikerne skal mene noget om til mano a mano møde i Lem, siger HC Tylvad, næstfmd. i Vestjysk Landboforening.

Hvad vil de politikere, vi stemmer på gøre for at sikre arbejdspladser i Vestjylland.Det er baggrunden for, at LO og Vestjysk Landboforening inviterer til politikerdebat med repræsentanter fra fire ordførende partier i kommunen.Kom til mano a mano møde med politikerne den 9. juni kl. 19:00 hos Landia i Lem

PRESSE VESTJYSK LANDBOFORENING

Tekst & foto: Anita Corpas

– Det er vigtigt, at politikerne har forståelse for at bibeholde arbejdspladser i det vestjyske, pointerer HC Tylvad, næstformand i Vestjysk Landboforening.

Sammen med arbejdernes paraplyorganisation LO inviterer Vestjysk Landboforening fire repræsentanter fra ordførende partier i Ringkøbing-Skjern Kommune til et mano a mano møde med borgerne.

– Formålet er at få en koncentreret debat med fire valgte landspolitikere, som kender det politiske spil, og mulighederne for at lave gode aftaler for Vestjylland, siger HC Tylvad.

Valget er derfor faldet på de fire markante politikerprofiler i kommunen; Esben Lunde Larsen (V), Annette Lind (S), Andreas Steenberg (R) og Dennis Flydtkjær (DF).

De to organisationer ønsker politikernes opmærksomhed på at sikre vækst i det vestjyske.

– Landbruget alene genererer 18% af arbejdspladserne i kommunen.

– Det betyder fast arbejde for ikke alene mejeri og slagteri, men også den lille elektriker, håndværkeren og smedeindustrien.

– Vi vil gerne høre, hvad politikerne vil gøre for at sikre arbejdspladser i det vestjyske, påpeger HC Tylvad.

Skrigende behov for veje

Imidlertid venter der også de folkevalgte en debat om kommunens transportforhold.

For med store erhvervsgiganter som fx Arla, Vestas og metalindustrien generelt har Vestjylland et aktuelt behov for at vejnettet udbygges, siger Helge Albertsen, formand for LO-sektionen Ringkøbing Fjord.

– Der er en påtrængende nødvendighed at se på transportforholdene for Vestjylland.

– Der foregår allerede en omfattende varetransport, og den er støt stigende.

– For at imødegå den succes vores virksomheder har, bør politikerne forholde sig til de begrænsninger, der er i transportmuligheder fra Vestjylland, pointerer Helge Albertsen.

Debatten foregår hos industrivirksomheden Landia A/S i Lem. Forinden får gæsterne mulighed for at se virksomheden, der har eksisteret i Lem i over 80 år.

Landia eksporterer mere end 75% af sin produktion og har 53 forhandlere i 41  lande.

TID & STED
Tirsdag den 09. juni kl. 19:00
Landia A/S
Industrivej 2, 6940 Lem