Bløde politikere vil tækkes vælgerne

De lokale landboforeninger skal blive bedre til at lægge pres på brancheorganisation; Landbrug & Fødevarer (L&F), sagde Søren Christensen ved årets generalforsamling i Vestjysk Landboforening.
Arkivfoto: Anita Corpas

 

Den sure arv efter Venstre omkring vandplanerne fik hårde ord med på vejen i formandens beretning ved årets generalforsamling i Vestjysk Landboforening i aftes.

Ligeledes fik den nuværende fødevareministers livlige påstand om, at landmænd er uvenner med naboen.

Endelig bekymrer det formanden, at landbruget med 57 procent af handelsbalancen ikke har større politisk gennemslagskraft.

– Politikerne tør ikke tage et åbent opgør med vælgerne om, at landbrugserhvervet er livsvigtigt for vort samfund, pointerede Søren Christensen.

– De er alt for bløde og bange for at tabe stemmer, sagde han.

 

PRESSE TEKST FOTO & VIDEO FOR VESTJYSK LANDBOFORENING


Af Anita Corpas

GENERALFORSAMLING: Politikerne er alt for bløde og bange for vælgerne.

Så kontant lød budskabet til politikerne i formandens beretning på årets generalforsamling i Vestjysk Landboforening.

Den siddende landboformand mener heller ikke, at politikerne er praktisk nok til at forstå, hvordan deres beslutninger senere har effekt ude i landbrugserhvervet.

– Beslutningerne træffes givetvis ikke i en ond vilje, men politikerne er ikke praktiske nok.

– Vandplanerne er et godt eksempel på politisk misk-mask og er da også gennemført helt uden fagligt belæg, pointerede Søren Christensen.

 

Ministervås om naboskab

Også fødevareministerens livlige påstand om, at landmænd skal forære deres jord væk for at blive gode venner med naboen, betegnede formanden som komplet uværdigt og uartigt.

– Det er det rene ministervås og hænger overhovedet ikke sammen med virkeligheden. Forslaget er desuden et voldsomt angreb på den private ejendomsret.

– Mon ikke Lars Løkke og Mette Gjerskov har brugt lidt for lang tid i de-der rygekabiner, rasede landboformanden med vanlig jysk lune.

 

Splittelse spild af tid

På sin sædvanlige åbne facon berørte den vestjyske landboformand også bramfrit den landsdækkende debat omkring udbryderforeningen; Bæredygtigt Landbrug.

Men i modsætning til den nordsjællandske landboforening overvejer Vestjysk Landboforening imidlertid ikke at melde sig ind i foreningen.

– Jeg mener, at det er spild af tid at splitte kræfterne i forskellige foreninger.

 

– I stedet kunne jeg godt tænke mig, at de lokale landboforeninger blev meget bedre til at lægge pres på vores egen brancheorganisation; Landbrug & Fødevarer (L&F), sagde Søren Christensen.

Han forklarede, at Vestjysk Landboforening flere gange har haft stort held til at løfte sagerne helt ind på ministerbordene.

– Herude har vi ikke problemer med at sætte os på dagsordenen. Vi mærker meget, at vi bliver hørt, sagde Søren Christensen og pointerede, at L&F i øjeblikket fører hele fire advokatsager for vestjyske landmænd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.