Et ord er et ord, når det kommer fra anden sal

jette25-års jubilar Jette Ladekjær er kommet fast hos flere landmand i mere end 15 år. Foto: Anita Corpas

 

55-årige revisorassistent Jette Ladekjær kan første januar fejre 25 års jubilæum hos Vestjysk Landboforening.

Et ord er et ord, når først det kommer fra Jette, siger kolleger omkring hende.

PRESSETEKST & FOTO for VESTJYSK LANDBFORENING

Af Anita Corpas

Der står nærmest et æreskodex omkring Jette Ladekjær. Her er et ord – et ord, når først det kommer fra Jette Ladekjær. For hun er så afgjort ikke et sludrechatol og buldrer aldrig ud med noget, der ikke er fuldkommen velovervejet.
Sådan lyder den klare karakteristik fra kolleger omkring jubilaren, der den 1. januar kan fejre 25 år som revisorassistent hos Vestjysk Landboforening,

Pædagogik til landmænd

Jette Ladekjær er 55 år og stammer fra Herborg, hvor hun er vokset op på et blandet landbrug med drømmen om at blive pædagog.

Imidlertid bliver det områdets landmænd, der ender med at få gavn af Jettes oplysende evner. I halvfemserne var hun blandt initiativtagerne til at indføre regnskabsservicen; farmsekretærer. En tjeneste, hvor revisorassistenter kører ud til kunderne og bogfører på stedet.

– Det er dejligt at køre ud til kunderne. Det giver et tættere forhold til regnskaberne, og et rigtig godt overblik over, hvordan virksomheden kører, siger Jette Ladekjær.

Udover at være primusmotor på farmsekretær tilbuddet har Jette Ladekjær også været med til at implementere bankdata og været en del af foreningens regnskabsfaglige udvalg.

Jette Ladekjær er kommet fast hos flere landmand i mere end 15 år. Og hun er glad for muligheden for indimellem at komme ned fra økonomiafdelingen på anden sal og ud i virkeligheden.

– På den måde beholder landmændene altid alle bilag på bedriften, og når de så ved, at jeg har været der, så kommer der altid lidt ro på igen, siger hun. Og da hun smiler forstår man, hvorfor mange landmænd finder det trygt at lægge bedriftens tal i hendes hænder.

Sidste i Videbæk

Jette Ladekjær er den midterste ud af en søskendefolk på fem og kom efter endt skolegang på handlesskole i Skjern, hvorefter hun kom i lære hos radio og tv-importør Jørgen Juhl Hansen.

I 1991 bliver hun den sidste kontoransatte hos Videbækegnens Landboforening, der siden fusionerer med Vestjysk Landboforening.

Hun er gift med Mogens Ladekjær, som arbejder hos grossistvirksomheden Grene Danmark A/S. Parret har hele livet boet på en nedlagt landbrugsejendom i Rækker Mølle med god plads til børnene Jeanette på 31, Dennis på 28 og Elisabeth på 22 år og nu også to børnebørn.

I begyndelsen af året flyttede Jette og Mogens imidlertid til Ringkøbing og nyder hver dag en god snak og en rask spadseretur langs fjorden efter arbejde.

Ivrig gymnast

Gymnastik har alle år været Jette Ladekjærs foretrukne fritidsaktivitet. Dels som aktiv gymnast og leder, dels som formand for gymnastikudvalget i Række Mølle GUF. Men Jette er også fiks på hænderne og kan li at sy, strikke og nørkle med papirklip.

Ferie i det danske

Familien foretrækker ferier i Danmark. I mange år i campingvogn, men i de seneste mange år samles hele familien i sommerhus kombineret med små afstikkere til varmen om efteråret.

Det seneste halve år har Jette Ladekjær været sygemeldt med kræft, men er så småt ved at vende stærkt tilbage, og hun regner med at være at finde på sin faste plads i begyndelsen af det nye år. Men planer om jobskifte er der ingen af.

– Selvfølgelig er det helt vildt at der er gået 25 år. Men Vestjysk Landboforening er en alsidig arbejdsplads. Arbejdet varierer uafbrudt, og jeg har meget dejlige kolleger.

– Tiderne ændrer sig hele tiden, der kommer nye regler, nye kunder og jeg kan få alle de nye udfordringer, jeg har lyst til. Der er bestemt ingen grund til at skifte, fastslår Jette Ladekjær.

Vestjysk Landboforening er vært ved reception for kunder med relation til Jette, samt kolleger og familie fredag den 15. Januar 2016 kl. 12:30