Landboforening lægger tallene ud i nyt revisorfirma

Trods landbruget er et milliarderhverv kræver regnskabsloven ikke tunge titler under årsregnskaberne.

Imidlertid har en massiv tilgang af selskaber uden for landbrugserhvervet skabt behov for nyt selskab

Presse text og foto for Vestjysk Landboforening

Landbrugsavisen – Børsen

 

Af Anita Corpas

 

Revisorer skal være upartiske og neutrale, fastslår revisorloven.

Imidlertid er loven så paradoksal indrettet, at landboforeningen uden videre gerne må revidere sine medlemmers regnskaber – mens selskabskunder i andre erhverv ikke må revideres af landboforeningen.

 

En massiv tilgang af kunder i revisionsbutikken har imidlertid skabt et stærkt behov for netop denne formåen.

Derfor har landboforeningen lagt revisionsafdelingen ud i et nyt aktieselskab med foreningens egen top-revisor som direktør, skriver Vestjysk Landboforening på deres hjemmeside; vjl.dk.

Revisor Ager Kold ikke blot direktør – han ejer også 90 procent af selskabet, eftersom han af egen lomme har skudt knapt en halv million ind i foretagendet.

Foto: Anita Corpas

– Vores landmænd er aktive forretningsfolk. Det er en opadgående tendens, at landmændene etablerer sig mere og mere i andre erhverv, pointerer Asger Kold, der netop har fejret 20 års jubilæum i Vestjysk Landboforening som registreret revisor.

 

Direktør med majoritet

Imidlertid er Ager Kold ikke blot direktør – han ejer også 90 procent af selskabet, eftersom han af egen lomme har skudt knapt en halv million ind i foretagendet.

 

– Landboforeningen har over det seneste halvandet år fået 40-50 nye kunder med selskaber, der ikke er landbrugsrelaterede.

– For at yde vores kunder en full-line service, var et aktieselskab den eneste måde at gøre det på, siger Asger Kold.

 

– Vi vil gerne kunne revidere regnskaberne over for selskabskunder, men det er ligeså afgørende, at vi kan optimere vores rådgivning overfor vore kunder, når vi ikke skal sende dem ud af huset, siger Asger Kold, der på trods af direktørtitlen beholder sin tætte kontakt til gamle landbrugskunder.

På sigt vil udviklingen i det nye firma kræve udvidelser af medarbejderstaben. Og her er selskabskonstruktionen også en fordel, mener han.

 

Tiltrækker nye revisorspirer

– Det er meget svært at tiltrække arbejdskraft i min branche, hvor der er stor mangel på arbejdskraft. For hver 100 revisorer der går på pension, bliver der kun uddannet 16 nye om året.

– Men revisorjob med relationer til en stor og alsidig landboforeningen gør det meget lettere, spår Asger Kold.

 

Grundlæggelsen af selskabet har krævet rokade med snilde i den gamle Ørneborg på Herningvej. Således har VL Revision nu fået residens i Pejsestuen.

 

Yderligere oplysninger:

Asger Kold, direktør VL Revision 9681 4300