Vestjysk Lbf. freelance journalist vinder Tv-konkurrence

AU Foulum, Tjele. Dato: 07.05.15 Foto: Claus Haagensen

AU Foulum, Tjele. Dato: 07.05.15    Foto: Claus Haagensen

Anita Corpas og Egon Kjøller fik overrakt vinderdiplom af afgående formand for Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister Gudrun Andreasen og formand for dommerkomiteen Niels Jørgensen.
Pressefoto: Claus Haagensen.

Pressetekst:  Vestjysk Landboforening

Vestjysk Landboforenings freelancejournalist; Anita Corpas er på generalforsamlingen hos Danske Fødevare- & Landbrugsjournalisters valgt som vinder af årets Tv-konkurrence for landbrugsjournalister for sin film om ”Pløjefrit landbrug”.

Vinder-filmen går videre i den internationale konkurrence og præsenteres på kongres for landbrugsjournalister i New Zealand til Oktober.

Filmen er godt bygget op berører et relevant og spændende emne. Der er ingen tvivl om, at den kvalificerer sig til at deltage i den internationale konkurrence, hedder det i argumentationen fra formand for dommerkomiteen hos danske fødevare- og landbrugsjournalister; Niels Jørgensen.

Vestjysk initiatv
Filmen er produceret i december 2014 forbindelse med Vestjysk Landboforenings forsøgsprojekt med pløjefrit landbrug i Vestjylland.

Initiativtager til det pløjefrie forsøg er Søren Søndergaard fra Vestjysk Landboforening, der regnes blandt de planteavlsrådgivere i Danmark, der ved mest om reduceret jordbehandling.
Forsøget er sat i stand gennem et mårettet samarbejde med en række maskinfabrikanter, landmænd og Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark (FRDK).

Også i 2013 vandt Anita Corpas Danske Fødevare- og Landbrugsjournalisters Tv-konkurrence med sin film om nyfødte kalve, der udgør een blandt fire Standard Operation Procedure-film produceret i samarbejde med landboforeningens kalverådgiver Rikke Engelbrecht.

Anita Corpas’ indslag kan ses på Vestjysk Landboforenings hjemmeside her:

Derudover vandt Journalist Egon Kjøller fra Nordjyske Stiftstidende ved samme lejlighed Danske Fødevare- og Landbrugsjournalisters konkurrence om bedste artikel i 2014 med sin artikel om: Retentionskortet – ny vej til regulering af miljøbelastning, først og fremmest for at formå at skrive om et tungt og kompliceret emne, så det blev nemt og spændende at læse om.

Egons Kjøller artikel blev desuden all over vinder af de to præstationer, og han vinder derfor rejsen til IFAJ’s kongres i New Zealand i oktober.