VJL PRESSE / Det er ikke godt nok, Kirk

Tonen var som vanligt skarp overfor det politiske bagland – og i lighed med tidligere år stillede folketingsmedlem for Venstre Jens Kirk også op til øretæver fra sine vestjyske landmandskolleger i år. Foto: Anita Corpas.

Tekst, foto, video for Vestjysk Landboforening

 

GENERALFORSAMLING: Miljøklager – helt uden bagkant, kontrol af brammer helt ude i hampen, og millionstraf på energiafgrøde… det er simpelthen ikke godt nok, Jens Kirk, lød det kontant fra formanden for Vestjysk Landboforening.

Helt som vanligt viste Jens Kirk sin stubmark af en brystkasse og stillede op til øretæver på generalforsamling.

Den garvede folketingspolitiker for Venstre lovede dog, at sagen om pil, nok skal falde på plads, gav formanden ret i de alt for lange klagesager – og fortalte sig helt varm om samråd med rigets ”gylle-minister”….

 

Af Anita Corpas

 

GENERALFORSAMLING: Tonen var som vanligt skarp overfor det politiske bagland – og i lighed med tidligere år stillede folketingsmedlem for Venstre Jens Kirk også op til øretæver fra sine vestjyske landmandskolleger i år.

Formand for Vestjysk Landboforening lagde kontant ud med at pege på de helt urimelige lange miljøklagesager, der trækker ud i årevis – de urimelige brammeregler og endelige den urimelige millionstraf til pilelandmand, der har opfyldt regeringens grønne ønsker om energiafgrøde.

 

– Det er simpelthen ikke godt nok, Jens Kirk, pointerede Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening.

 

Talte borg-slang

Og Jens Kirk modtog roligt kritikken og henviste til, at der netop nu bliver taget hånd om de ulogiske brammeregler på 10 meter, hvoraf kommunerne skal kontrollere de to meter – og staten de 8.

Jens Kirk lovede dog, at sagen om pil, nok skal falde på plads eftersom nu flere har hørt at årene 08 og 09 kan tælle med i regnskabet for efterafrøde.

 

De alt for lange klagesager skal der gøres noget ved, og så fortalte sig Jens Kirk sig helt varm om samråd med rigets ”gylle-minister”….

– Miljøminister, rettede Jens Kirk hurtigt sig selv og anerkendte landmændenes frustration vedrørende sagen om mvj omkring Veststadil Fjord, men gav ikke løfte om en hurtig afgørelse;

 

– Ingen har for eksempel endnu sagt, hvad der er det rigtige hul til en kalv. Vi har talt om det i fem til syv år nu – jeg ved ikke, hvad det er vi foretager os, påpegede han.