VJL PRESSE / Lorten ligger nu hos landbruget

Formand for landmandsgruppen og gasprimusmotor, Ole Kjær opfordrede sine kolleger til at lade være med at tænke i, hvad i kroner og øre nu. Ttænk langt så Arla kan se, at der er et fundament at gå i gang med – og kan se, at der er gylle nok. For så bliver det et ja, fastslog Ole Kjær.

Foto: Anita Corpas

 

Dørene åbner sig nu for biogassen – Lorten ligger hos landbruget

GENERALFORSAMLING: Er der gylle nok, og er landmændene klar til at være med i gylle-eventyret, spurgte primusmotor og formand for leverandørforeningen, Ole Kjær på generalforsamlingen i Vestjysk Landboforening.

 

Han fortalte, at Arlas vision om at bygge verdens største biogasanlæg netop har luft under sig med 10 millioner EU-støtte kroner.

– Tænk ikke på hvad I får for gyllen – tænk langt – det vil være synd, hvis ikke der bliver et biogasanlæg herude, sagde han og forklarede, at Arlas bestyrelse tæt på at hæve eller sænke tomlen.

 

Af Anita Corpas

 

GENERALFORSAMLING: Arlas vision om at bygge verdens største biogasanlæg har luft under sig med 10 millioner EU-støtte kroner.

Spørgsmålet er bare – er der gylle nok i Vestjylland, og er landmændene klar til at hoppe på gylle-eventyret, pointerede primusmotor og formand for leverandørforeningen, Ole Kjær på generalforsamlingen i Vestjysk Landboforening.

Han fortalte, at Arlas bestyrelse er tæt på at være klar til at hæve eller sænke tomlen til at gå i gang med et centralt biogasanlæg, der er større end Maabjerg anlægget i Holstebro.

 

– Jeg har også en fornemmelser af, at finansieringen er i orden, spåede Ole Kjær.

 

Tænk ikke i kroner nu

Imidlertid opfordrede Ole Kjær sine kolleger til at tænke større end kroner og øre.

– Lad være med at tænke i, hvad I får ud af det nu – tænk langt så Arla kan se, at der er et fundament at gå i gang med – og kan se, at der er gylle nok. For så bliver det et ja, fastslog Ole Kjær og forklarede, at det først bliver i leverandørforeningen, at prisen skal forhandles.

 

Sig ja nu

Gylletoget kører nu, og der er en landmandsgruppe, der arbejder omkring de decentrale anlæg i Hemmet, og så en gruppe af landmænd omkring Arla.

– Vi er blevet bedt om at finde ud af, om der er husdyrgødning nok, for som det går nu, så siver nogle af vores dyr ud af branchen – især slagtesvin.

– Meld jer til nu, opfordrede Ole Kjær og understregede, at man altid senere kan springe fra, hvis man fortryder.

 

I løbet af den næste måned afgøres fremtiden for Arlas biogasanlæg. – Udgangspunktet er, at Arla henter gylle i tanken, afgasser det og leverer det tilbage.

 

– I kan altid bakke ud igen. Men det er synd, hvis ikke det bliver et biogasanlæg herude.

– Tag stilling. Meld jer – i næste måned er løbet kørt, fastslog han.

 

Yderligere oplysninger:

Ole Kjær, formand for landmandsgruppen for biogas i Vestjysk Landboforening, telefon 4059 6017

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.