Erhvervsminister hørte vestjysk sandhed om potentiale og problemer

HC-net2

Næstformand i Vestjysk Landbforening; HC Tylvad har siden 2007 eksporteret 32.000 smågrise om året til samme svineproducent Tyskland.
© Foto: Anita Corpas

Bestyrelsestoppen i Vestjysk Landboforening fortalte Erhvervs- og Vækstminister Annette Vilhelmsen sandheden om vækstpotentiale og mobilproblemer i Vestjylland.

 

Af Anita Corpas

Landbrugsorganisationerne i region Midt havde arrangeret et timelangt maraton-møde med Erhvervs- og Vækstminister Annette Vilhelmsen.

Et møde hvor samtlige formænd i regionen fik lejlighed til at træffe ministeren og fortælle hende om vækstpotentialet – og ikke mindst de barriere for vækst, der forhindrer erhvervet i at vokse yderligere.

I den forbindelse var næstformand HC Tylvad i Vestjysk Landboforening inviteret til at give et kort indlæg omkring vækstpotentiale i Vestjylland.

HC Tylvad har siden 2007 eksporteret 32.000 smågrise om året til samme svineproducent Tyskland.

– Fordelen ved samarbejdet med den tyske kollega er, at han aftager alle grise.

– I Danmark skulle grisene fordeles ud på fem-seks gårde, siger HC Tylvad til Vestjysk Landboforenings hjemmeside; vjl.dk.

Han understreger, at aftaler med udlandet kræver omhu ved levering og fleksibilitet i forbindelse med helligdage.

Mobilhuller skal lukkes

Også stor-problemet med mobilhuller i Vestjylland var på tapetet, da det samlede midt- og østjyske formandskab i landbruget mandag traf ministeren.

Formand for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen redegjorde for de kæmpe problemer mange bedrifter har med manglende mobildækning.

– Dyreregistrering over nettet giver daglige frustrationer, når der skal indberettes til myndighederne.

– Ligeledes medfører den manglende dækning store gener i malkestaldene, og på markerne, siger Søren Christensen.

Han forklarer, at en stor del af den moderne maskinteknik i landbruget er baseret på at meddele fejl og uregelmæssigheder til landmændene via sms beskeder.

– Det er fx ødelæggende for produktionen, hvis en sms-besked om stop i malkerobotten først modtages flere timer for sent – eller slet ikke, understreger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.