Facebook for glade stiletter i landbruget

glade stiletter-net

f_logo      Følg Glade stiletter i landbuget

30 kvinder starter facebook-gruppe for kvinder gift med landmænd.
Formålet er at fortælle om alt det, der gør dem glade ved livet på landet.

PRESSETEKST & FOTO VESTJYSK LANDBOFORENING

Tekst & foto: Anita Corpas

Livet på landet lugter lige nu mest af tvangsauktioner, stram økonomi og faldende priser.

Imidlertid eksisterer der mod alle odds en helt ukuelig livsglæde blandt de, der bor der ude og lever med usikkerheden om fremtiden.

Men de glade historier har svært ved at finde plads i spalterne, mener en række kvinder gift med mænd i landbruget.

Derfor har 30 landbokvinder startet facebook-gruppen ”Glade stiletter i landbruget” med det ene formål at fylde profilen med alt det, der gør dem glade ved livet på landet.

Ny erfa-gruppe

Rikke Stampe er 39 år, gift med mælkeproducent Ole Stampe med 150 køer, mor til tre og designer i en modetøjsvirksomhed.

Hun er blandt de godt 30 kvinder, der midt i februar deltog i den nye erfa-gruppe for kvinder gift med mænd i landbruget, som er etableret af socialrådgiver og specialkonsulent Solvejg Høj hos Vestjysk Landboforening.

Her kom kvinderne på ideen om at gå sammen om at publicere de gode historier fra landet.

– Vi har, som så mange andre, det seneste år været pressede på økonomien. Men jeg har en mand, der elsker livet hver dag.

– Vi elsker alle sammen hver dag livet på landet, siger Rikke Stampe.

Hun mener, at det er godt at mødes med ligestillede. Dele hverdagen og tale om det landbrugsfaglige, også når det er tungt.

– Vi er faktisk nogen familier, der lever godt med livet på landet, og der er øjeblikke, der gør os glade, og dem vil vi så gerne fortælle alle andre om, pointerer hun.

For det kan være svært for folk i parcelhuse at gætte, at forår fx er noget helt specielt for landmænd.

– Så bor manden jo nærmest ude ved traktoren, og familien må tage på udflugt med madkurv i marken for overhovedet at se lidt til ham. Men det er også en hyggelig stund, der gør os glade, påpeger Rikke Stampe.

Dårlig omtale gør ondt

Det unuancerede billede af landbruget i medierne frustrerer rigtig mange landmænd og deres kvinder, medgiver Solvejg Høj.

– De gode historier får ikke plads i medierne, og det gør ondt på familierne. Det gør jo ondt at læse, hvordan erhvervet tilsyneladende hele tiden mislykkedes.

– For der er også rigtig mange dejlige historier på landet, der aldrig bliver fortalt, pointerer Solvejg Høj, som er kommet på gårdene over hele landet i over 27 år.

Landbruget har umiddelbart alle menneskers interesse. Og folk er nysgerrige og vil gerne høre om dyrene, der bliver født, om afgrøderne der gror, og hvordan landbruget lykkedes, fastslår hun.

– Et forfængeligt håb er, at almindelig mennesker har lyst til at følge med på ”Glade stiletter i landbruget og dermed selv opleve og læse om disse glade mennesker og deres gode liv på landet, siger Solvejg Høj.

Yderligere information:
Solvejg Høj, socialrådgiver hos Vestjysk Landboforening – direkte telefon 4036 8788