Ingrid fik sjældent givet sølvmedalje

Ingrid Jensen - medalje
Steffen Damgaard, vicepræsident i præsidiet for Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab overrakte Ingrid Jensen den sjældne sølvmedalje, som kun få modtager hvert år. Foto: Anita Corpas

Pressetekst og foto vjl.dk

For første gang i Vestjysk Landboforenings historie har en skattet medarbejder modtaget den meget sjældent givet sølvmedalje ”Fortiente til Ære” fra Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab.

62-årige Ingrid Jensen fik ved sin interne 40 års jubilæumsreception i Vestjysk Landboforening tildelt den sjældne sølvmedalje af Steffen Damgaard, vicepræsident i præsidiet for Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab.

– Du får den for at have fremmet forståelsen for landbruget og for at have bragt landbrugets rolle til samfundet ud til menigmand. Og endda med en ildhu, som sjældent er set, understregede Steffen Damgaard, og kaldte Ingrid Jensen et klart og oplagt emne til den sjældne medalje.

– Du har arbejdet for landbrugets betydning, helt tilbage fra hulstrimlens tid. Men det er ikke bare en medalje for åremål – men for den måde, du har forvaltet årene.
– Det er ingen tvivl om, at du er den rette modtager, fastslog han.

Sølvmedaljen ”Den Fortiente til Ære” tildeles efter indstilling og Jens Møller Nielsen, direktør i Vestjysk Landboforening understregede i sin tale netop Ingrid Jensen effektivitet og akkuratesse, der har sikret adskillige succesfulde møder og arrangementer i landboforeningen.

Ingrid Jensen blev blandt andet i 70’erne håndplukket som den første kvindelige foreningssekretær i Danmark og har serviceret de skiftende bestyrelser, samskrevet bøger og hæfter om stavnsbåndets ophævelse og om Landbovirke gennem 100 år.