Landbrugets ildsjæl fejrer 40 års jubilæum

Ingrid Jensen

Et helt liv i landbrugets tjeneste. 1. maj fejrer Ingrid Jensen 40 års jubilæum hos Vestjysk Landboforening. Foto: Anita Corpas

Pressetekst og foto vjl.dk

Hun er korrekt, pertentlig og ret så fejlfri. Hun har refereret 263 bestyrelsesmøder, og skrevet 32 formandsberetninger.

Landbrugets ildsjæl; Ingrid Jensen fejrer 40 års jubilæum i Vestjysk Landboforening den 1. maj 2014.

Af Anita Corpas

Hun har arrangeret landbofester for over 700 mennesker….med bordplan – og mange landmænd har gennem årene mødt hende i døren forud for en faglig dag, en åben gård, en generalforsamling, et jubilæum eller et andet arrangement i Vestjysk Landboforening.

Derudover har hun gennem de seneste 30 år refereret 263 bestyrelsesmøder, og skrevet 32 formandsberetninger.

1. maj fejrer landbrugets ildsjæl og Vestjysk Landboforenings mest afholdte – og mest frygtede medarbejder; 62-årige Ingrid Jensen sine 40 års virke i landmændenes tjeneste hos Vestjysk Landboforening.

Ingrid Jensen er afholdt og værdsat fordi, hun er så omhyggelig, pertentlig og korrekt med en aldrig svigtende garanti for, at ethvert arrangement altid klapper under hendes ledelse – frygtet?; af nøjagtig samme grund.

Imidlertid besidder Ingrid Jensen det altoverskyggende sympatiske træk – at hun med en usædvanlig lethed bærer over med alle andres mangler.

Fra hulkort til USB
Oprindeligt er hun vokset op i Finderup på landet, er uddannet ved Grene i Skjern og kom til MidtConsult i Herning.
Egentlig ville hun gerne have været skolelærerinde.

I stedet havnede hun i Videbækegnens Landboforenings økonomiafdeling – det nuværende Vestjysk Landboforening – og hvor hun siden har fulgt den elektroniske rejse fra en brødkniv i hulkortsmaskinen over kassettebånd, floppydisk, disketter, cd, dvd til USB.

Hun har arbejdet en årrække som direktionssekretær, serviceret de skiftende bestyrelser og står og har stået for en stor del af landboforeningens udgivelser. Hun har samskrevet bøger og hæfter om 200 året for stavnsbåndets ophævelse i 1788 og om Landbovirke gennem 100 år, og hun har været med til at planlægge og afvikle utallige dyrskuer i Spjald, Videbæk og i Skjern.

I otte år var hun tillige en del af landboforeningens udlandsprojekt; Rust & Knast med udveksling af brugte landbrugsmaskiner og træ, hvor hun rejste en del i Estland og var med til at skaffe arbejdspladser til 100 unge estere i dansk landbrug.

I dag er hun også den velkendte stemme i røret, når landmændene ringer til Ørneborgen.

Første kvinde
Blot 32 år gammel blev Ingrid Jensen håndplukket som den første kvindelige foreningssekretær i Danmark og den første uden en agrar-uddannelse, og deltog i de  mandsdominerede landsmøder i de Danske Landboforeninger, Jyske Landboforeninger og regionale landboforeninger.

Ilddåben var at arrangere bustur til Samsø for områdets landmænd med fruer. Under Ingrid Jensen’s ledelse foregår turene den gang som nu efter et nøje udarbejdet og velorganiseret program til spændende landbrug, herregårde og slotte både i ind- og udland.

Private Ingrid
Efter at have været nærmest landbrugets offentlige ejendom i 40 år, så er Ingrid Jensen om sit eget liv et yderst privat menneske.
Faktuelt er det dog, at Ingrid Jensen i starten af 70’erne mødte sin mand, tømrer Jens Kristian, blev gift i 1974, fik sønnen Mogens, og parret byggede hus i Spjald, hvor de siden har boet, og hvor Ingrid har også været aktiv i gymnastikforeningen.

Endelig besidder Ingrid også en kreativ begavelse. Hun maler, arbejder med glas, syer, strikker og folder de mest akkurate lampeskærme ud af 900 siders gamle rejseatlas og kogebøger.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun da aldrig har lavet en fejl, svarer hun;
– Selvfølgelig laver jeg fejl. Alle laver da fejl, siger hun og fortsætter med typisk tør jysk lune;
– ….Jeg fortæller måske bare ikke nogen om det.

Imidlertid har hun som flere jubilarer hos landboforeningen aldrig overvejet at skifte job.

– Hvor har jeg kunnet finde en arbejdsplads med den udvikling, den slags udfordringer og den mangfoldighed i opgaver hen over 40 år.
– Jeg føler, jeg har haft stor frihed i mit arbejde, og desuden altid været omgivet af gode kollegaer, siger Ingrid Jensen, der i øvrigt ikke har planer om at gå på pension.
– Jeg bliver, til jeg falder af pinden, siger hun.

Vestjysk Landboforening fejrer Ingrid Jensen 40 års jubilæum med intern reception den 30. April.