KOSTAKADEMIET: 150 uddannede piloter i Vestas køkkener

KOSTAKADEMIET I HOVER

PRESSE TEKST OG FOTO

Sund mad er ikke en straf

 

Det er vigtigt for Johanne Maagaard, kantineleder hos Vestas (forrest i billedet), at hendes medarbejdere føler et ejerskab til, hvad der præsteres i køkkenet. Foto: Anita Corpas.

150 medarbejdere hos vindmøllegiganten; Vestas har taget kostpilotuddannelsen fra KOSTAKADEMIET I HOVER.

I Videbæk har 11 ud af 19 medarbejdere allerede taget uddannelsen.

Århus, Randers, Hammel, Lem, Ringkøbing, Varde, Rudkøbing, Nakskov og Viborg er fulgt med.

 

Et forløb på kostpilotuddannelsen hos KOSTAKADEMIET I HOVER er et stående tilbud til alle service- og kantinemedarbejdere hos Vestas i hele landet

 

Af Anita Corpas

 

I begyndelsen var shots hver morgen nok en anelse for langhåret for de 500 vestjyske medarbejdere hos vindmøllegiganten Vestas Videbæk.

I dag er der rift om de 5 liter frugtsaft – ligesom de økomættede frokostbuffeter og rødhættekurve på kontorerne er en succes, der har bredt sig gennem Vestas som et radise-bed.

 

– Sund mad er ikke en straf. Derimod føler vi en stor forpligtelse for, at medarbejderne får tilbudt de bedste energier, og vi tror på, at det også lønner sig med et lavere sygdomsfravær, siger Johanne Maagaard, kantineleder i Vestas Videbæk.

 

Styr på kosten

Frokostbuffeten i Videbæk strutter af blandt andet hjemmelavet pesto, hjemmebagte knækbrød, perlespelt, tang og qinoa. Det er blot fire år siden, at kantinelederen i Videbæk første gang hørte om Kostpilotuddannelsen fra Kostakademiet i Hover.

I dag er hendes begejstring en del af grøn sundhedspolitik i hele Vestas.

 

I Videbæk har 11 ud af 19 medarbejdere allerede taget kostpilotuddannelsen – og Århus, Randers, Hammel, Lem, Ringkøbing, Varde, Rudkøbing, Nakskov og Viborg er fulgt med – i alt 150 medarbejdere har taget kostpilotuddannelsen fra Hover.

 

– Uddannelsen gør det meget sjovere at lave mad. Vi bruger flere krydderurter, vi eksperimenterer mere, og vi går langt mere i dybden med at tilberede mad, der sikrer vore medarbejdere en god sukkerbalance, gør dem mætte og energiske hele dagen, siger Johanne Maagaard.

 

Fiber-frikadeller

Og i Vestas er der ingen færdige sovse.

– Vi laver alt selv, og vi bruger kun danske råvarer og gerne økologiske, siger Johanne Maagaard og tilføjer; at Vestas kantiner støtter dansk landbrug. Dels for at sikre gode råvare – dels for at reducere co2-forbruget ved at købe dansk.

Og det sunde strutter helt ud i frikadellerne, som er tilsat kogte linser for at nedsætte forbruget af kød.

 

Uddannelse over nettet

Der er massiv tilgang til Kostpilotuddannelsen blandt Vestas kantine og servicemedarbejdere, selvom mange af de ansatte i kantinen allerede er uddannede kokke eller ernæringsassistenter.

 

At der er så stor rift om pilot-tilbuddet skyldes blandt andet den topmoderne uddannelsesform, fremhæver Johanne Maagaard.

 

Kostpilotuddannelsen er udelukkende baseret på e-læring og tages henover max et halvt år og består af 12 moduler med en teoretisk prøve, for hvert videre trin.

 

Tre vindere i gang

I forbindelse med at Danmarks største helsemesse, som netop er afholdt i Århus udlovede Kostakademiet i Hover hele tre kostpilotuddannelsesforløb blandt messens 10.500 gæster.

 

– De tre vindere blev glade for præmien. Der er indskrevet og er allerede i gang med et forløb, oplyser Bodil Byskov, skoleleder ved Kostakademiet i Hover.

 

– Vi opdaterer desuden kostpilotuddannelsen på alle moduler, ligesom ernæringsterapeut og lærer; Anne van der Merwede fremover erstatter lydfiler med foredrag på video, hvilket skal gøre undervisningen endnu mere levende, siger hun.

 

Yderligere oplysninger:

Bodil Byskov, skoleleder Kostakademiet i Hover,

direkte telefon 2035 7908

www.kostakademiet.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.