Mærk lorten – frem for al snak om papir og pc

PRESSEMEDDELELSER til tryk og web / tekst og foto for Vestsjysk Landboforening

Bragt i DR.dk/regioner – DR MIDT&VEST – Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Ringkøbing Ugeavis – GO Herning – Landsskuet.dk m.fl.

 

——————————————————————————–

Kvæg oraklerne fra Vestjysk Landboforening stiller med mandshøj søjle af ko-lort til årets Landsskue. Formålet er, at landmændene skal lære at mærke sig frem til viden, de allerede besidder. Intet overgår landmandens vågne øje, siger chefrådgiver.

 

Af Anita Corpas, Dj

 

Team Kvæg fra Vestjysk Landboforening provokerer også i år det gode landmandskab med utraditionelle metoder og stiller til årets Landsskuet med en mandshøj sølje af kolort.

Formålet er, at snakke med landmændene om, at de – som i gamle dage – skal mærke sig frem til, hvordan dyrene har det.

Team Kvæg vil i år snakke med landmændene om, at de – som i gamle dage – skal mærke sig frem til, hvordan dyrene har det. Foto: Anita Corpas

 

– En god lort svupper let og ryger hurtigt af hænder eller støvler. Landmændene skal finde den viden frem, de allerede har om godt landmandskab, for intet kan erstatte landmandens vågne øje, siger Ida Ringgaard, chefrådgiver i Team Kvæg, Vestjysk Landboforening.

 

Hun forklarer, at i en tid med krise og bankernes stop for nye investeringer, må erhvervet atter fokusere på grundlæggende viden om erhvervet, frem for moderne overvågningsudstyr og computerprogrammer.

 

– Landmanden kan ikke bare investere i nye moderne anlæg. Derfor skal landmændene tænke anderledes. De skal se i lorten og mærke, hvordan dyrene har det, pointerer hun.

 

Fokus på energi

Rådgiverne peger på, at der er en vigtig sammenhæng i dyrenes restprodukt og miljøet.

– Der er stor fokus på miljø, biogasopvarmning og nye afgrøder. På alle områder i bedriften skal energien udnyttes rigtigt.

 

– En ”ren” lort er at foretrække, for det betyder, at koen får den rigtig foderplan, og at dyret udnytter energien optimalt, foruden miljøet bliver sparet for belastning. På dette område kan landmændene optimere bedriften – helt uden brug af papir og pc, understreger chefrådgiveren.

 

Team Kvæg er at finde i Hal Q fra den 2. til den 4. juli 2009.

 

Torsdag kl. 9:00-17:00

Fredag kl. 9:00-17:00

Lørdag kl. 9:00-16:00

 

Yderligere oplysninger:

Ida Ringgaard, chefrådgiver i Team Kvæg, Vestjysk Landboforening, direkte telefon 4094 9550.