Revisorer er lige så holdbare som landmænd

Arne Christensen, Vjl

Revisor Arne Chrisensen er stadig arkiv, både hvad angår sport og hjernegymnastik.
Foto: Anita Corpas

Presse tekst og foto vjl.dk

Vestjysk Landboforenings ældste medarbejder fejrer 40 års jubilæum.

Af Anita Corpas

Revisor Arne Christensen er med sine 71 år den ældste medarbejder i Vestjysk Landboforening og den 4. april holder han 40 års jubilæum.

Af kolleger betegnes han som hamrende begavet. Han ved en ”tossemasse”, og så kan han være ret så drilsk. For Arne Christensen har på den ene side en tør ironisk lune, der nok kan gøre kollegerne usikre. På den anden side kan han være bedårende ubehjælpsom og spørge om blomster, gaver og kvindeting.

Arne Christensen er aldrig blevet gift. Sådan er det ikke blevet, siger han uden større fortrydelse. Til gengæld har han stor fornøjelse af sine søskendes børn – og deres børn. Og så har årene gjort den pæne mand lidt mere egoistisk.

– Nu udskyder jeg ikke længere noget, der skal gøres nu. Jeg rejser mere og køber mere, siger Arne Christensen og tilføjer næsten med en smule jysk lommesmerte; Men det med at bruge penge, det bliver jeg aldrig helt god til.

Imidlertid sidder kontanterne lidt løsere end tidligere, medgiver han.

– Før spurgte jeg altid mig selv om, det var noget jeg havde brug for – nu er det mere, om det er noget jeg vil have.

Ud af otte

Oprindeligt stammer Arne Christensen fra en mindre kvæggård ved Salling nord for Skive og er ud af en søskendeflok på otte.

Selvom det ikke var det praktiske landbrug, der trak, så lugtede det lidt af erhvervet ved at tage på landbohøjskolen og bukke nogle tal. Han blev uddannet cand. agro med speciale i økonomi.

Færdiguddannet i 1970 fik Arne Christensen job hos den daværende brancheorganisation; Foreningen af Jyske Landboforeninger, der servicerede de lokale landboforeninger i Jylland.

Men lysten til at arbejde for landmænd og tale med landmænd gjorde, at han fire år senere skiftede til det daværende Skjern Tarm Egnens Landboforening, der senere fusionerede med Vestjysk Landboforening. Og her blev han.

– Nye krav og måder at lave regnskab på, har til stadighed givet variation i arbejdet. Alene den teknologiske udvikling har givet udfordringer, siger Arne Christensen til vjl.dk.

Alt i bold

Om det har været fjer eller læder, så har boldspil i alle år været Arne Christensens store passion. Tidligere var han både en aktiv håndbold- og fodboldspiller foruden kasserer i Skjern Gymnastikforening i over 25 år.

Nu finder man ham ved dommerbordet til mange af håndboldligakampene i Skjern og så er han med i tre bridgeklubber, han spiller skak, tennis og er fortsat med at spille badminton med kollegaen Skovsgaard, og det vil de gøre, så længe de kan slæbe sig på banen, siger han.

I dag arbejder Arne på halv tid og servicerer stadig over 80 regnskaber.

– Egentlig havde jeg regnet med at kundekredsen ville svinde ind. Men det går lidt sejt med det, ler Arne Christensen og tilføjer lunt;

– Landmænd er åbenbart lige så holdbare som jeg selv.

Vestjysk Landboforening er vært ved en intern reception den 4. april.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.