Alternativets første vestjyske oase indvies i Struer

Alternativet får sin første vestjyske medlemsoase i Struer.

Folketingspolitiker for Alternativet og valgt for Vestjyllands Storkreds; Rene Gade klipper det grønne bånd til Å-hytten fredag den 30. oktober kl. 11:00

PRESSE: ALTERNATIVET VESTJYLLANDS STORKREDS

Alternativet får sin første medlemsoase i Vestjylland på lystbådehavnen i Struer. En oase, der kommer til at bære navnet Å-hytten.

– I hver af de ni kommuner som Vestjyllands Storkreds dækker, arbejder vi på at finde lignende samlingssteder og markere vores tilstedeværelse i kommunerne.

– Å-hytten er ganske beskedne 12 kvadratmeter, men den er et kæmpe scoop, siger en glad Povl Eskild Petersen, formand for Alternativet i Vestjyllands Storkreds.

Han forklarer, at med initiativet Å-hytten sætter Alternativet i Struer en grøn nål i et ellers mørkeblåt politisk landskab.

– Det bliver landets første lille alternative hytte fyldt med lokalt engagement, og vi vil primært anvende hytten som en lokal spydspids for forskellige aktiviteter, siger Povl E. Petersen.

Han opfordrer alle til at møde frem til indvielsen, der sker med fornemt snoreklip, alternativ tale og afsløring af det nye skilt.

Fra Ø til Å

Den alternative oase er stillet kvit og frit til rådighed af Sevel Gårdbutik, der har valgt at gøre sin øko-forretning mobil.

– Jeg synes, at Alternativet er det, vi mangler. Det vil jeg gerne bakke op om, siger Linda Heldgaard, indehaver af Sevel Gårdbutik.

– Og nu da jeg i stedet prioriterer at tage rundt på flere markeder, så er det godt at vide, at hytten fortsat bliver brugt alternativt, siger Linda Heldgaard, der foruden dørsalg fra gårdbutikken i Sevel har investeret i en varevogn til formålet.

Å-hytten ligger blandt de små havneboder på lystbådehavnen, som en række erhvervsdrivende gik sammen om at etablere for salg af økologi, is, kunst og kager.

Godt gået Struer

Folketingspolitiker for Alternativet og valgt for Vestjyllands Storkreds; Rene Gade er begejstret for initiativet med et lokalt samlingssted som Å-hytten.

– Fysiske mødesteder giver reelt politisk nærvær tæt på borgerne.

– Det er så godt gået, Struer. Målet for Alternativet er at skabe lokal virkelyst og politisk engagement, siger Rene Gade.

Han prioriterer i øvrigt som nyvalgt folketingsmedlem at være synlig i lokalsamfundet.

– Jeg tilstræber meget gerne at være i kredsen nogle dage om ugen for at hjælpe med at sætte fokus på lokale problematikker i trit med Alternativets værdier, fastslår Rene Gade.

Yderligere oplysninger:
Povl Eskild Petersen, formand for Alternativet i Vestjyllands Storkreds – direkte telefon; 2177 0987
Linda Heldgaard, indehaver af Sevel Gårdbutik, telefon: 3022 6898

TID & STED:

Fredag den 30. oktober kl. 11:00
Struer Lystbådehavn
v/ Havneboderne
Ved Fjorden, 7600 Struer