Den frække dreng i klassen bliver chef

Per Christensen
43-årige Per Christensen er ny chef for ejendomsgruppen Vestjyske Mæglere. Foto: Anita Corpas

43-årige Per Christensen er ny chef for ejendomsgruppen Vestjysk Mægler efter et uafhængigt år med egne veje.

Af Anita Corpas

Det er knapt et år siden, at 43-årige ejendomsmægler MDE Per Christensen kom blæsende ind med vestenvinden på Herningvej 5 i Ringkøbing.

I dag er han ny chef for ejendomsgruppen Vestjysk Mægler, som siden har fordoblet omsætningen, seksdoblet antallet af salgsemner og har en stærk forretning med over 40 boligemner stående til salg.

En udvikling, der overvejende skyldes Per Christensen mangeårige erfaring i ejendomsbranchen og sin gode næse for handel. ” Handel med landbrugsejendomme betyder stigende efterspørgsel på byhuse, sagde Per Christensen for et år siden.

Og i dag omfatter Vestjysk Mægler salg af både landbrug, parceller, byggegrunde og fritidshuse.

Går imod strømmen

Per Christensen bliver kaldt den frække dreng i klassen, er kendt for at gå sine egne veje og er ikke så bange for at stå alene.

– Vi kan li’ at være synlige og have opmærksomheden alene, siger han og pointerer, at det er en helt bevidst strategi, at Vestjysk Mægler annoncerer i områdets aviser uafhængigt af andre ejendomskæder.

Ejendomsmæglerfirmaet er forholdsvist ungt; stiftet for få år tilbage, og kender ikke umiddelbart til dårlige vs. gode tider.

– Vi startede op i krisetid, så vi har vel aldrig rigtige haft gode år, indskyder afgående chef Olav Christensen tørt. Med sine 65 år er han gået ned i arbejdstid, men med sit omfattende netværk og store faglige viden er han stadig en vigtig del af hverdagen.

– Vi sælger hele tiden noget. Der er gang salg af både gårde og husene på landet, tilføjer han.

Med ansættelsen af Per Christensen blev Vestjysk Mægler hurtig en massiv interessent på ejendomsmarkedet i Ringkøbing-Skjern Kommune, og har over det seneste år solgt over 40 emner.

– Det er ret pænt, når man tænker på, at det trods alt tager lidt længere tid med landbrugsejendomme, siger Per Christensen. Han regner med at udvide medarbejderstaben yderligere inden for den nærmeste fremtid.

Ærlighed varer længst

Imidlertid kan ærlighed også koste kunder.

– Vi tør være realistiske i vores prissætninger. Det har vi mistet kunder på, når sælgere forlanger en bestemt salgspris.

– Men vi viser resultater og får solgt indenfor en overskuelig tid til fornuftige priser, siger Per Christensen, som gerne tager diskussionen om prisen upfront med kunden.

Per Christensen bor i Ringkøbing, er gift med Tina Bæk og har mere end 10 års erfaring med ejendomshandel i forskellige ejendomskæder.

Vestjysk Mægler består desuden af ejendomsmægler MDE Olav Kristensen og ejendomsassistent Maibritt Jeppesen, og er udover fællesskabet med De Grønne Mæglere også medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening og er den eneste uafhængige mæglervirksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Yderligere oplysninger:
Per Christensen, ejendomsmægler MDE og chef for Vestjysk Mægler – direkte no. 29283325